Bästa vinerna till viltet

MAT & DRYCK

Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Thulin ger tipsar om sina favoriter.

El Coto crianza, Spanien, 12670, 72 kr

Rättframt och lättdrucket, doften är utvecklad av frukt, kola och ekfat. Smaken är koncentrerad med dominans av lingon, kryddor och ek.

Passar till: Vildsvinsstek med bönor

Rosemount estate shiraz cabernet, Australien, 26319, 69 kr

Kryddigt och bärsyltigt med koncentration av mörka bär, balanserad ek och viss strävhet. Klarar smakrikt vilt galant.

Passar till: Älggryta

Turning leaf zinfandel, USA, 16538, 79 kr

Publikfriande av druvan zinfandel. Doften domineras av mörka bär. Smaken bjuder solmogna björnbär, blåbär, vinbär och därtill viol. Bra köp!

Passar till: Älgenbergare

Rapitalà nero d’Avola, Italien, 15533, 67 kr

Doften är kryddig och inställsamt sötmogen, smaken är publikt saftig av örter och mörka bär. Smakrikt och gott till både ren och älg.

Passar till: Renfilé med svamp-risotto

Réserve de la Condamine, Frankrike, 12804, 67 kr

En lätt parfymerad doft av kryddiga bär, örter och vanilj samsas med sträv och kryddig smak. Här bjuds peppar, plommon och ekfat. Fynd!

Passar till: Rådjurssadel med selleripuré

El Pedrosal, Spanien, 2389, 82 kr

Ett elegant och kvinnligt vin som är finstämt och välsvarvat i strukturen. Här ryms alldeles lagom mycket ek, bigarråer, parfym och kryddor.

Passar till: Grillade älgmedaljonger med ugnsstekta rotsaker.