Veckans läsarrecept: Stjärtkakor

"Supergoda kakor med kul namn."

MAT & DRYCK
Foto: Maria Östlin

ca 15-20 stycken

200 g nötkärnor

2 ägg

2,5 dl socker

Fyllning:

50 g margarin

1 msk kakao

2 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Chokladströssel

Gör så här:

Mal nötkärnorna. Vispa ihop äggen och sockret. Rör ner de malda nötkärnorna.

Ta upp lite smet och forma till små runda klickar. Lägg på klädd bakplåt. Baka mitt i ugnen, 200 grader, 5–10 minuter.

Gör fyllningen: Rör margarinet mjukt. Tillsätt kakao, florsocker och vaniljsocker.

Låt kakorna svalna. Dela dem sedanpå mitten, till två halvor.

Bred fyllningen på båda sidor och doppa sedan i chokladströssel. Tryck ihop till en hel kaka. Nu ser man var namnet kommer ifrån.

FAKTA

Receptmakerska: Elisabeth Ströberg

Namn: Elisabeth Ströberg.

Ålder: 52.

Bor: Växjö.

Familj: Man, två vuxna barn.

Yrke: Biblioteksassistent.

Därför är detta den godaste kakan:

– De är supergoda. Dess­utom är namnet och utseendet lite kul. De här kakorna har varit mina favoriter att göra sedan barnen var små.