Bästa vinerna

Rapitalá catarratto chardonnay, Boira’ sangiovese, Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Canaletto chardonnay verdeca, Castaño dulce monastrell
Rapitalá catarratto chardonnay, Boira’ sangiovese, Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Canaletto chardonnay verdeca, Castaño dulce monastrell
MAT & DRYCK
Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin listar sina favoriter.
Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin listar sina favoriter.

Rapitalá catarratto chardonnay, Italien, 32220, 66 kr

Härligt vin i publikfriande stil, här bjuds päron, bivax, grapefrukt och tydlig ek. Passar till: Tomat och taleggio-ost i sallad med krutonger

Boira’ sangiovese, Italien, 32431, 85 kr

Helheten är mulligt generös av röda bär, ekfat och kryddor, därtill livlig syra och mjuk strävhet. Passar till: Minipizzor/Margherita

Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Italien, 7126, 61 kr

Gott och lättdrucket med svarta vinbär, bigarråer och lingon i fokus. Friskt och syrligt med mjuka efterdyningar. Bra köp! Passar till: Kapris med potatis och rödbetor

Canaletto chardonnay verdeca, Italien, 32436, 65 kr

Druvblandat vitt med massor av fruktkoncentration, syrliga karameller, ananas och blommor ryms i både doft och smak. Passar till: Mozza­rella med tomat och oliver

Castaño dulce monastrell, Spanien, 8412, 99 kr

Rött och sött med toner av torkad frukt, plommon­marmelad och söt lakrits. Klarar det mesta med choklad och nötter. Passar till: Choklad med havssalt.

Ulrika Karlsson, Camilla
Settlin