Godaste påskbuffén

Massor av spännande recept till påskfesten

MAT & DRYCK

Piffa upp lammet med fetaost och spetsa strömmingen med vodka.

Här är buffén där tradition och nya smaker möts i skön förening.

Traditionens makt över påskmaten är stor. Men nya, spännande ingredienser kan sätta riktig färg på maten.

– Jag tycker att man ska våga testa nya recept, säger Caroline Stampe-Jobeus på cateringfirman Carotte Catering i Stockholm.

Snygg snaps

Hon har tagit fram en läcker påskbuffé. Lammstek med örter och fetaost, lax med syltad fänkål och sparris med parmesan är några av rätterna.

Och den tillhörande drycken får en grön inramning.

– Det kan vara trevligt att servera snapsen i glas med en liten basilikakvist i. Ställ glasen på ett fat med krossad is så blir det lätt att ta en till sillen.

Förbered ordentligt

Men det absolut viktigaste med påskbuffén är att förbereda ordentligt, säger Caroline.

– Lagar man maten i förväg får man tid över till att umgås.

Här hittar du recepten:

Så lyckas du med påskbuffén

Johan Gunnarsson