Caprese-variation med mango

MAT & DRYCK

Ett underbart alternativ till den klassiska rätten caprese, med mozzarellaost och tomat. Här har jag bytt ut tomaten mot mango.

Mango och mozzarella – en spännande kombination.
Foto: BOKFÖRLAGET PRISMA
Mango och mozzarella – en spännande kombination.

Ingredienser

3 påsar minimozzarella

(Bocconcini di mozzarella)

à 125 g

2 väl mogna mango

8–10 skivor serranoskinka

1liten ask (50 g) ruccola-

sallad

1 påse (50 g) färsk spenat

Några stjälkar mynta

Några stjälkar citronmeliss

3–4 msk balsamvinäger

C:a 1 dl god olivolja

Salt och nymalen svart-

peppar

Så här gör du:

Dela mangofrukterna och tag bort kärnorna. Skiva dem i klyftor. Riv ruccola och spenat i mindre delar. Bred ut dem på ett fat. Fördela mozzarella, mango och serranoskivor över salladen. Finhacka kryddörterna och strö över dem. Skvätt till sist över balsamvinäger och någon deciliter olivolja. Salta och peppra.

9 recept ur Monika Ahlbergs nya kokbok