Udda ingrediensen – till kycklingvingarna

Här är ”Tisdagstipset” – Svarta tupp(kyckling)

MAT & DRYCK

Hur mycket kan man egentligen göra med lite kyckling?

Svar: hur mycket som helst. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser.

Och med det här udda receptet vill vi få dig att utmana fantasin lite grann.

Foto: BÖRJE THURESSON

För vad sägs om kycklingvingar kryddade med saltlakritskarameller?

På senare år har lakritsen tagit sig från godispåsen och desserttallriken till matlagningen – och tänker man efter så är det inte så konstigt. Vi har ju inga problem med att använda oss av anis och fänkål som har liknande smaker.

Här har du ett recept på gnagben med lakritskrydda.

8–10 personer
1 kg kycklingvingar
2 msk olja
12 turkisk pepparkarameller eller annan hård saltlakrits
1 tsk cayenne
Salt
Så gör du:
1. Sätt igång ugnen på 200 grader. Häll oljan i en långpanna.
2. Vänd kycklingvingarna i oljan. Lägg dem sedan med skinnsidan upp.
3. Krossa lakritskaramellerna och krydda kycklingen med det. Fega inte. Det smakar mindre lakrits än man tror. Krydda försiktigt med cayenne.
4. Stek i ugnen i 20 minuter tills vingarna har fått fin färg. Vira in vingspetsarna i folie så blir det enklare att äta.