4 knep: Så lyckas du med äggröran

Slipp torr och klumpig äggröra – gör så här

Foto: Per Björn
MAT & DRYCK

Brukar din äggröra bli torr och tråkig med stora klumpar?

Ha i en extra äggula och använd gaffel istället för visp.

Här är fyra enkla knep som gör äggröran perfekt krämig.

Den populära äggröran går att göra på flera olika sätt. Men för att få till den så att den blir riktigt krämig finns det några saker som du bör, och inte bör, göra. Huffington Post har sammanfattat fyra knep som ger hjälp på traven.

1. Extra äggula

Foto: Sara Ringström

Brukar din äggröra bli torr och/eller klumpig? Då kan du ha i ett par extra äggulor. Förutom att det ger smaken en extra skjuts blir det svårare att översteka äggen så att de blir torra.

2. Tillsätt mjölkprodukter

För att få till krämigheten i äggröran är det A och O med mjölk eller grädde. Använd lika delar ägg och mjölk/grädde så slipper du klumpar i röran.

3. Använd gaffel

Vispa inte äggblandningen för hårt innan du häller ner den i stekpannan. Använd hellre gaffel än en visp för att undvika övervispning. En för hårt vispad äggröra blir lätt torr.

4. Låg temp

Börja med en medelhög värme på spisen och sänk den till låg så fort äggen har börjat göra märken efter sig i pannan. Låt det ta lite tid för att få äggröran så krämig som möjligt.