Vardagslyxa med färska ostfrallor

Baka bröd till kvällsmaten – och morgondagens frukost

MAT & DRYCK

Unna dig själv och vardagslyxa med lite rykande färskt bröd.

Krydda med fänkål och paprika för att lyckas med de smakrika ostfrallorna.

Här har du receptet!

Här kommer ett recept på smakrika rågbullar med ost – ett mättande frukostbröd som är snålt på fett men otroligt gott. Så här går du tillväga.

Rågbullar med ost

Foto: Gro Benjaminsen/Camp studio

Blir ca 17 st bullar

50 g jäst

5 dl filmjölk (37 grader)

2 msk brödsirap

2 tsk salt

1 msk fänkål (kan uteslutas)

2 dl havregryn

4 dl rågmjöl + 1 dl till utbakning

7 dl vetemjöl special

Riven ost

Paprikapulver

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom ost och paprikapulver. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i 1 timma.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord, bearbete den lätt och forma till runda bullar. Lägg dem på bakpapperklädda plåtar.
3. Pensla på lite vatten och strö över ost, platta till bullarna lätt. Häll lite paprikapulver ovanpå osten.
4. Låt bullarna jäsa i 30 minuter.
5. Förvärm ugnen till 200 grader och grädda bullarna cirka 15 minuter.