Succépastan – med bara 3 ingredienser

Matbloggaren: ”Grymt att ha hemma i frysen”

1 av 2 | Foto: Foto: Skippanudlarna.com
Sally Jönsson.
MAT & DRYCK

Ont om tid vid spisen i dag?

Här är tonfiskpastan – som bara tar tio minuter att göra.

– Det här receptet har bara tre ingredienser, tre! säger matbloggaren Sally Jönsson.

Hon driver matbloggen skippanudlarna.com och har även gett ut kokboken ”Skippa nudlarna - Snabb, nyttig och billig mat”.

Ett av hennes mest populära recept är ”Supersnabb grön tonfisksås med spaghetti”. Där mosar hon ärtor, blandar röran med tonfisk och serverar med spaghetti-pasta.
– Gröna ärtor är grymt att ha hemma i frysen, billigt och proteinrikt! Att mixa dem som en sås är verkligen en stor favorit hos mig. Gott, näringsrikt och fruktansvärt enkelt, säger Sally Jönsson

”Det är min melodi”

Enligt Sally är tonfiskpastan ett perfekt exempel på en snabb rätt att få ihop en stressig vardagskväll.

Rätten tar bara tio minuter att fixa, längst tid tar det faktiskt att koka pastan.

– Jag använde pasta gjord på bönor, men du kan välja fullkorn eller någon annan sort. Gott, näringsrikt och fruktansvärt enkelt.

Hur ska ett bra vardagsrecept vara, enligt dig?

– Det ska vara gott och hälsosamt, men inte innehålla för många tillagningsmoment eller ingredienser. God, billig och nyttig mat, det är min melodi.

FAKTA

Supersnabb grön tonfisksås med spaghetti

Det här behöver du:

2 portioner

2 port spaghetti

250 g frusna gröna ärtor

170 g tonfisk

1 tsk citronpeppar
Gör så här:

1. Börja med att koka pastan enligt beskrivning på förpackningen, dock något al dente.

2. Koka ärtorna i två-tre minuter, häll av nästan allt vatten och mixa med en stavmixer eller blender till en sås tillsammans med citronpeppar.

3. Häll av vattnet från tonfisken och blanda ner i ärtsåsen.
4. Häll av pastavattnet och blanda allt i kastrullen och värm snabbt på innan du serverar.

Vill du lyxa till det lite extra, strö över lite fetaost, riven parmesan eller solrosfrön.

Källa: skippanudlarna.com