Veckans matfynd: Torsk med räkor

MAT & DRYCK

Funderar du på vad du ska äta i veckan?

Testa veckans matfynd, enkel men med finess. En torskgryta med räkor

Varje vecka listar vi veckans matfynd från livsmedelsbutikerna och ett passande recept till.

Den här veckan bjuder vi på en torskgryta med räkor. Enkelt tillagad men härligt lyxigt. Receptet är hämtat från marsnumret av Aftonbladet Mat&Vin.

Servera gärna med färsk tagliatelle.

Torskgryta med räkor

  4 portioner

400 g torsk, färsk eller fryst

1 gul lök

4 klyftor vitlök

1 äpple

½ dl raps- eller majsolja

1 tärning fiskbuljong

1 paket passerade tomater, 500 g

½ dl vatten

½ tsk salt

1 tsk basilika

200 g räkor med skal

Gör så här:

1. Skär torsken i kuber eller bitar, 4–5 cm stora.

2. Finhacka lök och vitlök. Skala äpplet och skär i små tärningar.

3. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök, vitlök och äppletärningar 5–6 minuter. Smula i buljongtärningen och späd på med de passerade tomaterna och vatten.

Låt såsen puttra under lock på svag värme 12–15 minuter. Tillsätt salt och basilika och låt puttra ytterligare några minuter.

4. Lägg i torskbitarna och låt de koka med i cirka 5 minuter, tills fiskköttet är helt vitt.

5. Under tiden grytan puttrar, skala räkorna. Ta grytan av värmen och tillsätt de skalade räkorna, rör om och servera. Gärna med färsk tagliatelle eller annan färsk pasta.

Recept: Johan Gunnarsson

FAKTA

Veckans matfynd

Torskfilé

Falkenberg Seafood

Färsk

400 gram

Pris: 49:90 kr/st

Här hittar du varan: Willys

Räkor

Royal Greenland

700 gram

Pris: 99 kr/st

Här hittar du varan: Willys