Titta: Glassen gjord på yoghurt och bär

Matstylisterna: ”Det är både nyttigt och gott”

1 av 2 | Foto: Cecilia Magnusson
Alexandra Vikström och Emmy Lundström.
MAT & DRYCK

Här är matstylisterna Alexandra Vikström och Emmy Lundströms nyttiga yoghurtglass.

De har skapat en glass gjord på enbart yoghurt och färska bär.

– Det här tycker alla om, säger Emmy Lundström.

Ett recept på Arlas Instagramkonto har fått en hel del Instagram-användare att jubla och trycka på like.

Det är bilden på hemmagjord yoghurtglass – med färska bär i som väcker uppmärksamhet.

Bakom receptet och bilden finns de två journalisterna och matstylisterna Alexandra Vikström och Emmy Lundström som tillsammans driver en frukostblogg.

– Det var Arla och deras PR-byrå som fick syn på oss och undrade om vi ville göra en kampanj på Instagram. Det skulle vara enkelt och råvarorna skulle tala för sig själva. Vi spånade och kom fram till att det skulle vara roligt att göra glass. Vi använde bara färska bär och yoghurt. Det blev något roligt, gott och enkelt som de allra flesta tycker om.

Och nyttigt?

– Ja. Det är inget tillsatt socker. Det är både nyttigt och gott.

Hur gjorde ni?

– Vi blandade ihop bär och yoghurt som vi hällde i formar och fryste. Alla kan göra det här. Du kan hitta sådan här formar i både vanliga butiker och på nätet.

Hur känns det att ert recept fått så fin respons?

– Det är jättekul att folk uppskattar det här.

FAKTA

Så här gör du glassen

”Blanda björnbär och blåbär med naturell yoghurt. För mer smak: mosa bären innan du blandar dem med yoghurten. Häll upp i formar och låt stå i frysen i minst fyra timmar”.