Titta: Gör din egen snaps till midsommar

Överaska gästerna med hemmagjord midsommarsnaps ”Den är så fräsch”

Midsommarsnaps med rabarber och vanilj.
Foto: Malinsblogg.fi/Malin Båtmästar
Midsommarsnaps med rabarber och vanilj.
MAT & DRYCK

Gör din egen snaps till midsommarfesten.

Blanda kryddat brännvin med rabarsaft, vanilj och citron.

– Den sötsyrliga rabarbern passar fint med den lena, milda vaniljen, säger matkreatören och bloggaren Malin Båtmästar.

Malin Båtmästar.
Foto: Malinsblogg.fi/Malin Båtmästar
Malin Båtmästar.

Snaps förknippas med midsommar och i år kan du överraska gästerna med ett lite annorlunda inslag. Gör din egen snaps med smak av rabarber och vaniljstång.

Matkreatören Malin Båtmästar tipsar om att lägga i citronskal i blandningen.

– Jag gillar den här snapsen för att den är så fräsch. Den sötsyrliga rabarbern passar fint med den lena, milda vaniljen. Jag lägger med citronskal som smakbrytning där emellan. Dessutom ser det alltid trevligt ut med citronskal, säger hon.

Om man inte har rabarbersaft hemma –  kan man ta något annat?

– Då kan du ta jordgubb, det blir också supergott, bara akta så att det inte blir för sött och mäktigt, säger hon.

Här under hittar du receptet.

Midsommarsnaps med rabarber och vanilj

Det här behöver du:

1/5 hemlagad rabarbersaft, koncentrerad och milt sötad

4/5 okryddat brännvin, högst 40% alkoholhalt

en vaniljstång, delad

1 msk rivet citronskal, i långa remsor med zestjärn

Så gör du:

Ta en ren flaska.

Häll i rabarbersaft och fyll på med brännvin.

Lägg ner vaniljstången i flaskan, samt citronskalet

Låt snapsen dra i minst en dag, gärna längre.

Servera kyld.

Recept: Malin Båtmästar/Malins blogg