Snabba rätten – gjord på midsommarrester

Kasta inte sillen – så gör du en god matjesomelett

Gör en Matjesomelett på resterna från midsommarbuffén.
Foto: minlillakokvra.blogspot.se
Gör en Matjesomelett på resterna från midsommarbuffén.
MAT & DRYCK

Ta reda på resterna efter midsommar-festen.

Här är ett recept på matjesomelett.

– En snabb sommarlunch på midsommarrester som smakar sommar, säger matbloggaren Birgitta Nilsson.

Birgitta Nilsson.
Birgitta Nilsson.

Har du potatis och matjessill över efter helgens midsommarfestligheter? Kasta inte bort det utan passa på att ta reda på resterna genom att svänga ihop en matjesomelett.

– Det här är en snabb sommarlunch på midsommarrester som smakar sommar. Det som är bra med rätten är just att det är rester och att man inte behöver stå vid spisen allt för länge i sommarvärmen för att få ihop en lunch, tipsar matbloggaren Birgitta Nilsson som ligger bakom receptet.

Här under hittar du receptet.

Matjesomelett

Det här behöver du för 2 portioner

ca 4 kokta potatisar, skivade

3 ägg

0,5 dl mjölk

Salt

Peppar

0,5 röd lök, finhackad

Matjessill, tärnad

Gräslök, hackad

Gör så här

Stek potatisen lätt i stekpanna

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar

Häll äggsmeten över potatisen, lyft kanten så lös smet rinner ner och stelnar

Blanda matjessill, rödlök och gräslök

Dela omeletten på hälften

Lägg upp på tallrik och fördela matjessillröran på.

Recept: Min lilla kokvrå