Kocken: ”Älskar den här rätten...”

Veckans matfynd – färska vegetariska vårrullar med chilidipp

1 av 2 | Foto: kockeniklackar.se
Maria Pogosjan tipsar om att göra färska vårrullar med chilidipp på veckans fyndvaror.
MAT & DRYCK

Fynda bland veckans varor – och gör vegetariska vårrullar.

Matentrepenören och bloggaren Maria Pogosjan guidar dig.

– Jag älskar den här rätten för att den kontrar grillsäsongen på ett snyggt sätt med mängder utav grönsaker och fräschhet, säger hon.

Maria Pogosjan.
Foto: kockeniklackar.se
Maria Pogosjan.

Den här veckan är mat-tipset när det gäller veckans fynd-varor färska vårrullar med chilidipp.

Bakom receptet finns Maria Pogosjan, matentrepenören som driver bloggen ”Kocken i klackar”.

– Det finns mycket grönt som är billigt och därför passade jag på att laga färska vårrullar med en chilidipp. Många kan känna sig tunga i magen efter alla grillkvällar med mycket kött och då kan det vara roligt att testa något nytt med tofu, säger Maria.

Berätta, vad är det du gillar med den här rätten?

–  Jag älskar rätten för att den kontrar grillsäsongen på ett snyggt sätt med mängder utav grönsaker och fräschhet.

– Den är perfekt för helgens middag när man vill lyxa till det lite och få över något roligt till matlådan. Eller varför inte till sista sommar-eller in-med-hösten-festen?

Finns det några knep?

– Knepet är att låta fantasin flöda. Välj andra grönsaker om du vill det eller gör en helt annan dipp, säger hon.

FAKTA

Veckans matfynd

Paprika

Nederländerna

I lösvikt

Pris: 22.90 kr/kg

Här hittar du varan: Willys

Lime

Brasilien/Mexico

Styck

Pris: 5 för 10 kronor

Här hittar du varan: Willys

Färska vårrullar med en chilidipp

Maria Pogosjan tipsar om att göra färska vårrullar med chilidipp på veckans fyndvaror.
Foto: kockeniklackar.se
Maria Pogosjan tipsar om att göra färska vårrullar med chilidipp på veckans fyndvaror.

Du behöver (4 portioner):

Vårrulle:

200 g tofu

4 minimorötter

1 gurka

1 gul paprika

1 röd paprika

Färska Böngroddar

8 ark rispapper

Dipp:

1 röd peppar

1 lime

1 vitlöksklyfta 

2 msk honung

2 msk rapsolja

1 msk kinesisk soja

Hackad koriander

Salt

Gör så här:

Hacka alla grönsaker i tunna strimlor till vårrullarna och lägg upp på ett serveringsfat.

Skiva och krydda tofun med salt och peppar och stek i olja. 

Koka rispappret utefter anvisningarna. Vik ihop varje ark med lite av varje grönsak och tofu.

Förbered dippen genom att finhacka röd peppar, riv ingefäran och vitlöken. Pressa över limen och blanda ihop me resten av ingredienserna i en liten skål.

Doppa varje i vårrulle i dippen och ät. 

Recept av: Kocken i klackar/ Maria Pogosjan