Hon har avokado i chokladpuddingen

Foto: Kocken i Klackar
MAT & DRYCK

Unna dig en trerätters i helgen, men skippa den tunga och gräddiga desserten.
Testa det hälsosamma receptet från Kocken i Klackar.
Chokladpuddingen med avokado och banan är supergod – och vegansk.

Det är härligt att avrunda måltiden med något sött, men desserten måste nödvändigtvis inte vara tung och gräddig – den kan rent av vara lite nyttig. Kocken i Klackar har satt samman ett utmärkt alternativ.

– Eftersom avokadon är superbillig så vill jag passa på att laga en god efterrätt med just det. Perfekt för alla som älskar sött, men vill hålla det på en nyttigare nivå. Sen vill jag även tilläga att den är vegansk, perfekt recept för nybörjare, säger Maria Pogosjan.

Nyttig men söt

Hennes chokladpudding innehåller även bananer och deras naturliga sötma stärks upp av agave- eller dadelsirap.

– Helgen är på ingång och då är allting som är sött obligatoriskt. Därför blir det perfekt att överraska gästerna som barnen med en nyttig men söt chokladpudding. Den är inte bara lockande för ögonen utan även för smaken. Tips, ha i lite salt också, säger Kocken i Klackar.

Marias veganska chokladpudding

Du behöver för 4 personer:
2 avokado
2 bananer
1,5 msk kokosolja
1 tsk kakao
1 tsk agavesirap/dadelsirap
Mixa ihop allt, servera med färska frukter och njut.