Dricka eller lagra?

MAT & DRYCK

Hejsan,

Under en resa till Italien för några år sedan, köpte jag en (förhållandevis) dyr flaska vin som skulle lämpa sig för att lagras. Det är en flaska av "Rocca delle Macie" - Chianti classico 1996. Min fråga är hur ni ser statusen på den? Går den fortfarande att lagra, är den "mogen" att avnjutas - eller har jag en flaska rävgift i stället numera? ;)

Flaskan har legat i vinställ (ovanpå garderober) och i rumstemperatur.

Jag är ingen duktig vinkännare, men jag tycker om att avnjuta vin imellanåt.

Så OM den fortfarande är drickbar, vad skulle den passa till?

Tack så mycket på förhand /Fredrik

Svar: Vi tycker att du ska avnjuta vinet snart, det borde vara fullt drickbart. Problemet kan vara att vinet legat för varmt ovanpå garderoben så att det mognat snabbt, vilket värme åstadkommer. Hur som helst, öppna och

känn efter, och servera gärna en härlig lammrätt till. Hoppas det smakar!

Årgången av Rocca delle Macie Chianti Classico är 2002 på Systembolaget just nu, och vinet kostar 89 kronor. Kan vara kul att jämföra de två :).