Ett lämpligt vin till stekt gås?

MAT & DRYCK

Hej,

jag letar efter ett lämpligt rött vin till stekt gås med rödkål, ganska fet sås (blir det ju), kokta äpplen med katrinplommon i, kokt potatis och gele såklart. Många söta smaker och så ättikan i kålen.

Det är faktiskt ingen lätt match att hitta lämpligt vin till den traditionella gåsmiddagen, så jag tar gärna emot era tips. Prislappen kan gå upp ända till ca 150 kr flaskan. Gåsmiddag är ju en festmiddag, så då får man kosta på sig det där extra. För att äta gås med ett halvdant vin till, är faktiskt ingen höjdare. Vinet måste gå att få tag på i Skåne i alla fall.

Vänliga hälsningar

Clary Nilsson

Ett gott pinot noirvin som lanserades nu i november är Six Foot Six Pinot Noir från Australien (nr 99596, 99 kr) och det finns att få tag på i Skåne enligt SBs hemsida. Bra är också Beringer Napa Valley Pinot Noir (nr 22261, 145 kr) från USA. En god spansk följeslagare kan annars vara Marques de Arienzo Reserva från Rioja (nr 2710, 92 kr).