Aftonbladet Mat & vin hittar du numera på Tasteline.com
Publicerad: 2005-01-13
Normal text Stor text Extra stor text
Textstorlek:

Torrjäst?

Fråga: Hej! Jag undrar hur mycket (i gram) torrjäst man ska använda om man vill byta ut vanlig jäst. Är det beroende på hur mycket vätska man har i, eller kan man översätta direkt från gram vanlig jäst till torrjäst? Mvh Caroline

 

Jon svarar: Hej Caroline!

En påse torrjäst på 14 g motsvarar ett paket vanlig jäst på 50 g. Det enda du behöver tänka på är att torrjästen först ska blandas med mjölet och sedan lösas i varmare degspad, 45-50 grader i stället för 38. Det gör att torrjäst inte är bra till kalljästa degar. Jäsningen tar vääääldigt lång tid. Lycka till med bakandet, Jon


Läsarkommentarer

Välkommen att kommentera på Aftonbladet! Här är du med och skapar Sveriges mest engagerande mötesplats och nyhetskälla med viktig information, argument och synpunkter. Vi litar på att du håller en saklig ton och visar respekt för andra som deltar i diskussionen. Självklart skriver vi inte hatiska kommentarer på Aftonbladet. Och lika självklart står vi för det vi tycker. Kul att du vill vara med!
Med vänlig hälsning Jan Helin, chefredaktör.
Läs mer om kommentarer och de regler du måste följa

Tipsa Aftonbladet

SMS/MMS 71000, telefon 08-411 11 11, e-post 71000@aftonbladet.se
Läs fler frågor till Jon
  Vad ska jag servera till 60-årskalaset? Tips på tillbehör och kalla pajer?
  Musslor och saffran ska inte kokas ...? Svar: Ska prova saffranrådet.
  Hitta rätt restaurang! Här får du tips och betyg.
  Veckans recept direkt till mobilen Ny gratistjänst - anmäl dig nu .
  STOR GUIDE: 30 lättlagade middagar   Snabba vardagsmåltider - på under en timme   Aftonbladets matskribent Jon Hansson serverar sina bästa tips
  Spara tusenlappar Tjäna pengar med matlådor – recept från Tasteline.
  Vardagssnabbt 30 nya favoriter med pasta från Tasteline.
  Skippa chipsen och festa smalt! 12 GI-snacks och drinkar.
  Vardagsströmming: Prisvärd hälsokälla! Recept från Tasteline.
  Fixa efterrätt lätt som en plätt! Smala och smarriga recept
  Så fixar du biffen Vi bjuder på fem smala recept till helgen.
  9 middagar på 20 min! Planera och vinn tid – Recept hos Tasteline.
  En kaka till kaffet... Schackrutor från Tasteline.
  24 laxar i en laxask Tastelines bästa recept till vardags och fest.
Upp


Mat & vin-redaktionen
Tjänstgörande webbredaktör:

Chefredaktör, ansvarig utgivare och vd: Jan Helin

Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin

Produktägare: Lena Widman

Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Telefon växel: 08 725 20 00

Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se

Kontakta Aftonbladet Support

Org.nr: 556100-1123

Momsregistreringsnr: SE 556100-112301

© Aftonbladet Hierta AB

Tipsa Aftonbladet
MMS/SMS
71000
E-post
Telefon
08-411 11 11
Onsdag 14-04-23
Sök på Aftonbladet