Hur lagar man wonton-soppa?

MAT & DRYCK

Hej jon!

har smakat en kinesk wonton soppa i peru som var mycket god, jag tror basen är kyckling.

Hälsningar, annette

Hej Annette!

Knivig fråga. Måste erkänna att mina kunskaper i peruansk-kinesisk matlagning är begränsade.

Har i alla fall hittat ett recept på kinesisk wontonsoppa:

Du behöver:

18–24 wonton-ark

Fyllning:

225 g malt eller finhackat magert fläskkött

1 msk kinesisk soja

1 msk ostronsås

några droppar sesamolja

1 msk sherry

0,5 tsk socker

1 salladslök, finhackad

1 tsk majsena

1 nypa vitpeppar

Tillagningen:

Kokvatten

1 l kycklingbuljong

2 salladslökar, tunt skivade

några droppar sesamolja

Så här gör du:

Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en skål och blanda väl.

Lägg ett wonton-ark framför dig (täck de andra arken med en fuktig handduk så att de inte torkar).

Fukta kanterna på wonton-arket med lite vatten. Lägg en rågad tesked med fyllning mitt på arket. Vi arket mittöver på längden. Pressa ihop kanterna så att de klibbar ihop ordentligt. Använd tummarna för att samtidigt puffa ihop fyllningen i arket mot mitten. Håll kvar tummarna och vik arket en gång till på mitten. Tryck upp hörnorna på arket och håll hop dem med tummen och pekfingret. Fukta lite till med ett ledigt finger och pressa ihop så att du får ett stängt paket.

Upprepa med resten av wonton-arken och fyllningen så att du får 18-24 knyten.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i wonton-knytena. Ta inte för många åt gången. De ska inte trängas. Sjud i 5-8 minuter. De flyter upp när de är klara. Fiska upp knytena med hålslev.

Koka upp kycklingbuljongen, lägg i wonton-knytena och låt koka upp igen.

Strö i salladslöken, ta värmen och rör ner sesamoljan.

Häll upp i soppskålar.