Hur grillar man fisk - egentligen?

MAT & DRYCK

Hej

Jag har en kort fråga: När man skall grilla fisk så står det ofta "pensla gallret med olja så fastnar det inte". Jag tycker det fastnar precis lika lätt med resultat att fisken går sönder. Har ni något bra tips?

Nu gör jag så att jag lägger en bit folie på grillgallret och på denna

grillar jag, men det blir ju inte riktigt grillat då - mera stekt......

Med vänlig hälsning

Anders

Hej Anders!

Fisk kan vara knepigt att grilla. Här är några tips:

? Se till att gallret är riktigt hett. Då släpper det du ska grilla lättare,

gäller både kött och fisk.

? Välj fasta fiskar som inte faller sönder så lätt. Marulk och piggvar och

hälleflundra är bland de bästa men ganska dyra. Lax och kattfisk är nästan

lika bra men billigare.

? Använd halster så kan du grilla även strömmingar och abborrar.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson