Recept på rabarberbakelser?

MAT & DRYCK

Hej

Nyligen fanns ett recept på vad du kallade rabarberbakelser. Kan du mejla det?

Med tack på förhand

Peter

Hej Peter!

Här är receptet.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

--------------------------------

Rabarberbakelser

35 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

400 g rabarber

2 frysta smördegsplattor

4 msk Ingefärsmarmelad (aprikos eller apelsin blir också gott)

1 dl socker

1 msk potatismjöl elelr majsena

2 dl vaniljkesella eller vaniljglass

Så här gör du

1. Ta fram smördegen så att den får tina en smula.

2. Sätt igång ugnen på 225 grader.

3. Ansa rabarbern och skär i 3 cm långa bitar.

4. Koka med sockret och potatismjölet i en kastrull tills bitarna bli

aningen mosiga. De ska fortfarande hålla ihop.

5. Lägg bottnarna på en plåt. (Använd bakplåtspapper så spar du disk.) Dela

bottnarna med en vass kniv så att du får fyra stycken.

6. Skär halvvägs igenom bottnarna 1 cm från kanten, runt om, så att du får

liksom en ram.

7. Lägg på rikligt med rabarberröra men håll dig innanför ramen.

8. Bred eller klicka på marmeladen. Det ska bara vara litegrand.

9. Baka 10–15 minuter minuter i ugnen. Bottnarna ska pösa upp och få fin

färg.

10. Servera med vaniljkesella eller glass.

Gott att dricka till

Något lika sött:

Solbacka dessert (8811) Sverige, 44 kronor (37 cl).