Blir smaken bättre ju längre såsen puttrar?

MAT & DRYCK

När såser och grytor och köttfärsåser och liknande tillagas, blir det bättre och mer smak ju längre det får puttra ihop sig? Eller ska man bara koka upp och servera?

Så en viktig fråga ang kryddning: tycker du att ett teskedsmått är ett bra mått att använda sig av om man vill krydda med något som man vill ska ha en inverkan på smaken, och man gör mat åt 4-6 personer? Tycker det är skönt att han en slags tumstock att gå efter, vad brukar du själv använda?

Till sist undrar jag om du kan rekommendera någon kokbok som verkligen ämnar sig för någon som vill lära sig självklart vetande och regler om matlagning, en kokbok som ger mig en grundlig kunskap om matlagning i allmänhet helt enkelt?

De flesta såser, grytor och röror mår bra av att puttra länge. Men som alltid får man smaka sig fram.

Samma med mängden kryddor. 0,5 – 1 tsk torkade örtkryddor brukar vara lagom till fyra personer men enda sättet är att börja med lite och smaka sig fram.

Det som jag tycker är en lagom dos timjan kan ju du tycka är rena kryddchocken.

Satsa på en bra grund-kokbok. Jag tycker att “Bonniers kokbok” är bäst, följd av “Vår kokbok” och “Icas stora kokbok” på delad andra plats.