Vad ska vi äta till pokerpartiet?

MAT & DRYCK

Hej

Vi är några gubbar ( 7st) som träffas en gång i månaden för att äta lite och spela poker. Det drar ihop sig för mig att stå för värdskapet men jag har kört fast med menyn.

Pyttipannan och smörgåstårtan är lite utslitet så jag tar gärna emot förslag om du har möjlighet. Matlagningskonsten är amatörmässig+, men jag kan lägga ett par timmar på den på eftermiddagen tillsammans med en öl på köksbänken och en bra Lundellskiva.

Med hopp om ett svar så snart som möjligt,

från Steffo

Hej Steffo!

Om ni kan ta en paus i liret och skita ner er om fingrarna så är ju kycklingvingar för jävla gott. (Och öl är en perfekt kompis här.)

Hälsa gubbarna,

Jon

Asiatiska kycklingvingar

55 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

4 stora vitlöksklyftor

4 cm färsk ingefära

1 stor lök

1 tsk sambal oelek

4 msk kinesisk soja

4 msk ostronsås

25 kycklingvingar, väger cirka 1,5 kg

Dipp:

1,5 dl plommonsås

4 msk sweet chilisås

2 msk kinesisk soja

2 msk ris- eller vitvinsvinäger

2 tsk sambal oelek

2 msk sesamfrön

1 citron eller lime

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

2. Klä en långpanna med folie (och underlätta för diskaren).

3. Skala och pressa vitlöksklyftorna till marinaden i en skål.

4. Skala och riv ingefäran och löken. Plums i skålen.

5. Blanda med sambal oeleken, sojan och ostronsåsen.

6. Lägg ut vingarna och marinaden i långpannan. Gegga runt dem ordentligt. (Ett lortigt jobb men någon måste göra det.)

7. Stek 45 minuter i ugnen. Ser vingarna bleka ut då så brassa på ett par minuter med grill och maxvärme.

8. Rör ihop dippsåsen medan vingarna svettas. Servera också citron- eller limeklyftor till kycklingen.

Gott att dricka till

Warsteiner (1567) Tyskland, 13 kronor (33 cl).

Hitta råvaran

Ostronsås är en tjock, salt och mörkbrun sås som används i marinader och woksåser. Finns i orientaliska hyllan i de flesta snabbköp nuförtiden. Och ja, den är faktiskt gjord på ostron.

Plommonsås kan vara svårare att hitta. Ersätt med 4 msk sweet chilisås + 1 dl äppelmos.