Vad ska jag ha till kalkonen?

MAT & DRYCK

Har letat efter vad som ska/kan/bör/måste finnas som tillbehör till helstekt kalkon men hittar inget. Vad ska jag servera till? Finns det något man kan "hotta" upp kalkonen med? Jag söker något extra.

Hälsn

Christina Harnesk

Luleå

Hej Christina!

I USA och England där kalkon är nästan ett måste vid thanksgiving och jul ska det vara ”stuffing” i fågeln och äppelsås till men det behöver man ju inte bry sig om.

Ta tillbehör som du gillar. Kalkon har ingen särskilt kraftig smak så köttet går att kombinera med det mesta. (Stor hjälp, va?)

Jag skulle kunna tänka mig att snegla lite åt gåshållet även om det här är en mycket magrare pippi. Gör en fyllning på äppelklyftor, lök och katrinplommon. Råstekt potatis eller ugnsstekt klyftpotatis är gott till.

Det viktiga är att få till en god sås eftersom köttet ibland kan bli lite torrt. Koka ihop stekskyn, lite kycklingfond och grädde så ordnar du den detaljen. En skvätt rött vin eller portvin kan också få vara med i såsen.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson