Vad lagar jag till min killes barn?

MAT & DRYCK

Hej Jon!

Jag skulle vilja få förslag på mat som jag kan laga till min killes barn som är 11 och 13år eftersom jag inte har erfarenhet av barn sedan tidigare.

De äter "vuxen mat" men är lite kinkigare ( en gillar inte fisk och svamp och den andra gillar inte pasta).

Om de själva fick välja skulle det bli skräpmat varje dag! De har redan börjat bli kraftiga så jag vill satsa på sund och god mat.

Tack för hjälpen!

Katis

Hej Katis!

Nej, det är inte lätt att få alla i familjen nöjda med maten varje dag.

Några idéer:

Köttfärssås med ris i stället för pasta. Testa tacokrydda i färsen. Texmex brukar ju vara poppis.

Ugnsstekta kycklingklubbor med klyftpotatis.

Köttbullar eller falaffel med couscous eller bulgur. Smaksätt grynen med hackade örter, delade körsbärstomater, solrosfrön eller nötter.

En del kylda soppor på tetra är riktigt goda. Skoja till dem med ”strössel” som räkor, stekta kycklingbitar, sojastekta frysta wokgrönsaker, brödkrutonger.

Rulader av lövbiff eller färsk skinka/picknick-bog. Fyll med sånt barnen gillar (ättiksgurka, fetaost, tapenade, strimlad purjo, hårdoststavar, salami? Fäst med tandpetare, Stek i panna och servera med skysås och

potatismos.

Ställ fram skålar med paprikastrimlor, morotsstavar, majs, kikärtor, oliver, groddar, vitkålsbitar. Brukar vara mer poppis än tillagade grönsaker.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson