Hur gör man pernodsås?

MAT & DRYCK

Hej!

Vid ett restaurangbesök i Göteborg fick jag pernodsås serverat med musslor till pasta. Hur gör man pernodsås?

Med vänlig hälsning

Christina Enqvist, Smålandsstenar

Hej Christina!

Här är en variant (för 4 personer): Hacka och fräs 1 liten lök och 1 vitlöksklyfta i 2 msk smör.

Häll i 1 dl torrt vitt vin och 5 cl pernod och puttra några minuter på stark värme.

Häll i 2 dl fiskbuljong (gör på flaskfond/tärning eller ta spad från musselkoket) och fortsätt puttra ytterligare 5 minuter.

Sila bort lökhacket och smaka av med salt och peppar. Runda av såsen med 1 dl vispgrädde. Sjud ytterligare någon minut, vänd ner musslorna och servera genast till pastan.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson