Blåbärsgravad röding?

MAT & DRYCK

Hej !

Jag undrar om du har ett recept på blåbärsgravad röding. Jag har gjort detta en gång och det var otroligt gott men jag har tyvärr tappat bort receptet och nu undrar jag om du kan hjälpa mig.

Tack på förhand!

Ann-Sofie

Hej Ann-Sofie!

Passade din fråga vidare till Kocklandslagets Carina Brydling som svarade så här:

”Jodå!!! – det går att blåbärsgrava. Syrran utgick från en rätt vi hade på Marmite en gång i tiden. Det vi gjorde var att använda oss av torkade blåbär från ett företag som heter Örtagård öst (Ovajo) som  ligger i Klevane, Jämtland. Socker, salt, torkad timjan och torkade blåbär. Vi kommer nu att använda oss av samma princip under Årets kock-middagen fast med torkade lingon.”

Har du inte torkade blåbär så mosa tinade frysta (1 dl/kg röding?) och grava för övrigt rödingen på vanligt sätt. Hoppas det verkar hyfsat bekant från den gång du gjorde det.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson