Musslor och saffran ska inte kokas ...?

MAT & DRYCK

Snälla Jon, Först en stor ros till alla de goda recept du ger.

Men.. Svenska folket bör lära sig att musslor och saffran aldrig ska kokas – detta både för matsmältningen och framför allt för smaken.

Sök på nätet om du ej tror mig. Eller prova – gör sàsen enligt dina instruktioner, men lägg ej i musslor eller saffran.

Koka upp, tag av kastrullen från plattan och vispa i saffran, lägg sedan i de rumstempererade musslorna.

Samma för alla ris/risotto med saffran – förstör inte dyr saffran med kokning, dessutom är det bättre för magen.

Titta in i det Iranska köket för att lära mer om saffran och hur laga mat med denna ljuvliga krydda.

Igen, stort tack för all inspiration!

Tinna, Genève

Tack Tinna!

Visst kokar väl även du levande musslor tills skalen öppnar sig? Sedan håller jag helt med – musslor ska bara värmas försiktigt – inte koka. Då blir de bara sega.

Ska testa ditt råd angående saffran och tillsätta det först när rätten kokat färdigt. Intressant att se om smaken blir bättre.

Vad gäller matsmältningen blir det svårare att kolla. Min är prima – oavsett vad jag stoppar i mig.

Har någon annan läsare erfarenheter av saffran och kokning? Hör av er!

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson