Hur steker jag gåsen utan att den blir torr?

MAT & DRYCK

Hej!

Kan jag steka en gås dagen innan festen, för jag har bara en ugn.

Hur värms den i så fall upp för att inte bli torr, men jag vill ha den krispig på ytan.

Hälsningar

Lena

Hej Lena!

Utan att ha prövat själv:

Stek gåsen på låg temperatur tills den är nästan klar. Typ 10 minuter eller ett par grader från hur du vill ha den.

Lägg i kylen över natten.

Ta fram en dryg timme innan det är dags att äta och dela gåsen i bröst, ben, vingar. Värm försiktigt 10–15 minuter på 70–80 grader så att köttet får ättemperatur rakt igenom.

Ta ut och dra upp värmen till 250 grader. Pensla skinnet på gåsbitarna med smält smör. Stek i ugnen till fin färg. Skär upp och servera.

Du lär inte få samma knaprighet som om du tillagar fågeln i ett svep men det borde bli hyfsat bra.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson