Hur bränner man Creme Brulé?

MAT & DRYCK

Hej Tina,

En välkommen julklapp till mig i år var skålar och brännare till Creme Brulé och jag har nu tränat på två omgångar men, de blir brända trots att jag är oerhört försiktig med brännaren!  Något fel gör jag men vad?

Vilken typ av socker skall jag använda, i ett recept stod råsocker i ett annat vanligt strösocker.

Jag är oerhört tacksam för Ditt svar!!

Lev väl!!!

Lisbeth Hellstrand

SVAR: 

Hej Lisbeth! Jag använder vanligt strösocker. Efter att jag bakat mina bruléer ställer jag in dem i kylen så att de blir kalla. Det är otroligt gott med den kalla krämen och den varma, knäckiga ytan.

För att få den perfekt ska den brännas i omgångar. Strö på ett tunt lager socker och bränn så att det blir ljusbrunt (håll brännaren på avstånd). Strö på ytterliggare ett lager socker och bränn. Håll på så tills du får en rejäl knäckig yta. Det sista lagret kan man bränna på ordentligt.

Lycka till

Mvh Tina