Hur gör jag med kycklingfilén?

MAT & DRYCK

Hej Tina!

Hur lyckas man bäst att tillaga kycklingfilé? Jag har prövat allt känns det som.

De flesta tipsar om att steka i panna för att sen grädda klart i ugn. Vilken temp på ugnen ska man ha?

Till skillnad från kött så är det ju så viktigt att kyckling blir ordentligt tillagad. Det gör att man ofta steker för länge av rädsla att den ska vara rå och ge gästerna salmonella.

Tacksam för råd.

Christina

Hej Christina

Halvera och bryn din kyckling. Salta, peppra och häll på krossade tomater med någon god smak(finns färdigt att köpa i affären). Vill du kan du ha på lite skuren purjolök och tunt skuren morot och vitlök med.

In i ugn på 150 grader i ca 25-30 minuter. Hyvla över färsk parmesan när du tagit ut den och servera med pasta, potatis eller mos.

Lycka till

Tina