Pizzor med svamp och med räkor

MAT & DRYCK

Tricket att få en krispig pizzabotten är att ge degen rejäl undervärme direkt. Här använder jag en sten för den ena pizzan och en upp och nedvänd plåt för den andra.

Pizzabotten (4 portioner):

3 dl vatten

50 g jäst

2 msk olivolja

ca 8-9 dl mjöl

2 tsk salt

Rör jäst med rumstempererat vatten. Blanda i olja, mjöl och salt. Jäs i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 220 grader och sätt in en upp och ned vänd plåt i ugnen.

Pizza med KRAV-märkt scampi:

1/2 burk färdig tomatsås

1 mozzarellaost

8-10 KRAV-märkta scampi

2 rivna vitlöksklyftor

2 dl plockad dill

ci Kavla ut degen tunt. Lägg på tomatsåsen, spara ca 1 cm på kanterna. Skiva över mozzarellan.

ci Lägg in på den varma plåten eller pizza stenen i ca 7-10 minuter.

ci Bryn scampin i lite smör och olja tillsammans med vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.

ci Blanda ner den plockade dillen. Ta ut pizzan och toppa med scampin, servera genast..

Pizza med ostronskivling och zucchini:

1/2 burk färdig tomatsås

1 skalad zucchini

300 g ostronskivling

2 rivna vitlöksklyftor

150g Stark torr ost

Romansallad

Kavla ut degen tunt. Bred ut tomatsåsen, spara ca 1 cm från kanten.

Skala zucchinin och skär den tunt, strö lite salt över och låt den stå i ca 10 minuter. Den ska vätska sig. Krama ur den och lägg den på pizzan. Lägg in på den varma plåten eller pizza stenen i ca 7-10 minuter.

Bryn svampen med vitlöken i smör och olja. Bryt ner salladen och osten. Salta och peppra.

Ta ut pizza och toppa med svampen, salladen och osten.