Morotssoppa med örtbrie

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du

2 schalottenlökar

2 morötter

3 skalade vitlöksklyftor

1 l vatten

2 burkar morotspuré (barnmat)

1 grönsaksbuljongtärning

1 kula smör

Apelsinjuice till smaksättning

Salt och peppar

ÖRTBRIE:

1 brietårta

5 dl blandade örter

1 msk olivolja, 1 msk citronsaft

Salt och svartpeppar

Så här gör du:

1. Skiva löken tunt och skär ner moroten.

2. Fräs vitlöken i lite smör och olja tills den är gyllenbrun. Lägg i löken och moroten. Fräs ett par minuter. l Häll på vatten, morotspurén och buljongtärningen. Mixa till en slät soppa. Vispa i smöret och smaksätt med salt, peppar och apelsinsaft.

3. Örtbrien: Halvera tårtan, blanda örterna med olja, citronsaften, salt och svartpeppar. Lägg örtblandningen på ena osthalvan. Lägg på den andra halvan och tryck till.

Den kan ätas direkt men ställ den gärna i kylen i 24 timmar så den sätter sig.

4. Servera osten till soppan med bröd.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 31 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 1 kr + vanlig sms-avgift.