Kryddkokta blåmusslor med vitlöksdoft

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

2 kg blåmusslor i nät

2 skivade schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

2 hela kanelstänger

4 dl vatten

Olja och smör

Till servering:

Saft och rivet skal från 3 lime

Hackad persilja

Kryddblandning:

3 tsk kardemummakärnor

2 tsk fänkålsfrön

4 tsk senapsfrön

7 hela nejlikor

Så här gör du:

1. Skölj och borsta musslorna. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.

2. Häll alla kryddorna till kryddblandningen i en mortel. Stöt ordentligt.

3. Skiva löken och vitlöken. Fräs på i lite smör och olja. Lägg i kanelstängerna och kryddblandningen. Låt det hela fräsa utan att ta färg ett par minuter. Lägg i musslorna, häll över vatten, på med lock och låt musslorna sjuda i 5–7 minuter tills alla är öppna.

4. Lägg upp på fat och pressa lime över. Toppa med den hackade persiljan.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 30 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 1 kr + vanlig sms-avgift.