Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ravioli med getost, valnötter och oliver

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Som en dans Tina!

Laddar inför Lets Dance med ravioli och danspartnern Tobias.

  4 personer



300 gram durumvetemjöl

3 stora ägg

2 msk olivolja

salt



Fyllning:

4 skivor Pata negra skinka

200 g getost

1 dl grovhackade svarta kalamataoliver

0,5 dl grovkrossade valnötter



Brynt smör med honung:

100 g brynt smör

0,5 msk honung

Lite pressad citron

Salt och peppar

Färsk, skuren salvia

Till servering:

Ruccolasallad



Gör så här:

1. Vispa ihop ägg och olivolja. Blanda mjöl och salt. Placera i en hög på arbetsytan eller i en skål. Gör en grop i mjölet och häll i äggblandningen.

2. Börja vispa i äggblandningen och vispa ner mjölet från sidorna allt eftersom tills allt är blandat.

3. Knåda degen väl på stor arbetsyta av trä eller marmor (alt. gör degen i matberedare).

4. Tillsätt mer mjöl om så behövs tills degen är mjuk och smidig, men inte kladdig.

5. Låt degen vila 20 min i en öppen plastpåse eller under handduk.

6. Fyllning: Blanda getosten med oliver och valnötter. Gör 4 klumpar av ostfyllningen. Lägg en klump på varje skinka och rulla ihop.

7. Kavla ut pastan så tunt som möjligt, stansa ut rundlar ( ca 10-12 cm i diameter ). Lägg en bit av en skinkrulle på ena halvan och vik över den andra. Pensla kanterna med ägg och tryck till ordentligt. Lägg på en mjölad bricka.

8. Koka upp en stor gryta med saltat vatten. Häll i 1 msk olivolja. Lägg i raviolin en i taget, låt koka ca 7-10 minuter. Ta upp och lägg på en handduk.

9. Bryn smöret hårt, sila. Blanda i honung, salvia och smaksätt med pressad citron.

10. Lägg lite sallad i botten på djupa tallrikar och ca 2 ravioli per person för en förrätt. Avsluta med det hårt brynta varma smöret.

SENASTE NYTT

Mat & dryck

Visa fler
Om Aftonbladet