Korvgryta med rödvin och tomat

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

4 korvar, gärna ”färska”

1 bit rökt sidfläsk, cirka 200 g

7 små schalottenlökar, skalade

2 tsk torkad rosmarin

2 burkar krossade tomater à 400 g

5 dl cocktailtomater

2–3 dl rött vin

Gremolata:

1 dl finhackad persilja

Rivet skal från 1 citron

2 rivna vitlöksklyftor

Så här gör du:

1. Skär fläsket i tärningar. 

2. Fräs på fläsk, hela lökar och rosmarin i lite smör. Häll på tomaterna och vinet. Låt koka i cirka 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 

3. Lägg ner korvarna i grytan och låt dem sjuda i cirka 10 minuter. 

4. Blanda gremolatan.

5. Servera grytan med bröd.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 34 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.