Snabb Cheesecake med Baileys

MAT & DRYCK
Foto: Magnus Johansson/Anagram

8–10 portioner

Det här behöver du:

16 havreflarn 

50 g smält smör

5 blad gelatin

250 g philadelphiaost

250 g mascarpone

1 dl Bailey’s Irish Cream

2 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl vispad grädde

1,5 dl starkt kaffe 

3 sockerbitar

Så här gör du:

1. Mixa havreflaren med det smälta smöret. Tryck ner i en 24 diameters kakform.

2. Blötlägg gelantinet i rikligt med vatten.

3. Vispa philadephiaosten med mascarponen och Bailey’s. 

4. Vispa ägg och socker pösigt.

5. Smält 3 gelatinblad med 3 msk av philadelfiablandningen. Vänd ner grädden och äggvispet i resten av philadelfiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet. 

6. Häll upp i formen och ställ kallt i 4-5 timmar. 

7. Smält de 2 sista gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli lite seg. 

8. Skär upp kakan med vass kniv som doppats i varmt vatten eller värmts över gaslåga så får du riktigt fina snitt. Lycka till!

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 36 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.