Grön sparris med serranoskinka och brännvinsost

MAT & DRYCK
Foto: Magnus Johansson/Anagram

Det här behöver du:

1 dl kapris

1 msk smör

0,5 msk socker

Cirka 4 sparrisar per man

1 skiva serranoskinka per sparris

1 ask cocktailtomater

Sommarlök eller rödlök

Vällagrad, mager brännvinsost

Kallpressad rapsolja

Balsamvinäger

Salt och svartpeppar

Så här gör du:

1. Bryn smör och socker och kapris på medelvärme i en liten kastrull tills sockret har fått gyllenbrun färg. Häll upp på smörpapper för att svalna.

2. Rulla en skiva serranoskinka runt varje sparris och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och skvätt över rapsolja. Rosta i ugn på 230 grader i cirka 10 minuter.

3. Skär tomater och salladslök och fördela på ett stort fat. Riv osten grovt över. Placera sparrisrullarna ovanpå och häll spadet från ugnsformen över. Smaka av med balsamvinäger och garnera med den karamelliserade kaprisen.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 48 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.