Ört- och rostad vitlöksröra till grillat lamm

MAT & DRYCK

Örtröran:

1 kruka koriander

1/2 kruka mynta

2 nävar plockad bladpersilja

1 hel vitlök av vanlig sort

1/2 dl olivolja

salt

svartpeppar

Lammkotletter eller annat valfritt grillkött

Gör så här:

1. Skala alla vitlöksklyftorna och rosta dem i en panna med lite olivolja. De ska bli gyllenbruna och mjuka.

2. Riv av mynta och koriander och lägg i stor mortel tillsammans med den plockade persiljan.

3. Ta upp den rostade vitlöken och lägg i morteln. Oljan som blir över i stekpannan kan med fördel hällas över lammet.

4. Mortla alltihopa och ringla i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Stöt röran tills det blir en grön massa.

5. Grilla lammkotletter eller annat valfritt grillkött med salt och peppar på grill eller i mycket het panna ca 1,5 minut på varje sida. Anpassa tiden efter köttets tjocklek.

6. Bred örtröran över det nygrillade köttet.

FAKTA

Inköpslistan till din mobil

Skicka TINA 49 till nummer 72600 så får du inköpslistan till din mobil.

Kostar 5 kr + vanlig sms-avgift.