Välj rätt vin till ekobuffén!

Ulrika Karlsson och Camilla Settlin har valt ut de bästa vinerna till ekomaten

MAT & DRYCK

TILL SMÅPLOCKET:

Crémant de Bourgogne Geisweiler, Frankrike, 7685, 78 kr

Bubbel med doft av gula äpplen, jäst och kryddor, smaken är frisk av citrus, nybakat bröd och kryddiga efterdyningar. Välgjort till billigt pris.

Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Reservée, Frankrike, 7450, 269 kr

Doft och smak fylls av mustiga äpplen, jäst, nötter och bröd-ighet. Därtill finns en svag sheryton. Lyxigt till småplock.

TILL DE ROSTADE ENDIVERNA:

Bellingham Chenin Blanc, Sydafrika, 2085, 79 kr

Helheten är lätt spritsig med läcker tropisk fruktighet av mango och papaya, därtill viss jästighet i eftersmaken.

Utmärkt till smakrika vegorätter.

TILL SALLADEN:

Penfolds Rawson’s Retreat Riesling, Australien, 16406, 75 kr

Härligt och lättdrucket vin i fruktdriven stil. Honungsmelon och passionsfrukt samsas med päron och citrus.

Passar bra till sallad och färska skaldjur.

TILL FRIDAS MOROTSSOPPA:

Finca El Portillo Chardonnay, Argentina, 6150, 70 kr

Publikfriande chardonnay i lättsam tappning. Karaktären gränsar till det tropiska med passion, tuttifrutti, apelsin och ananas i fokus. Bra köp!

TILL PAELLAN:

Fleur du Cap Unfiltered, Sydafrika, 15530, 99 kr

Fylligt och rikt med kryddig frukt, rostade ekfat och frisk mineralitet. Härlig syra som lyfter vinet till högre höjder. Rekommenderas varmt!