Har du tips om bra påsköl?

MAT & DRYCK

Påsken står för dörren, och då vill åtminstone jag ha lite mörkare matöl. Har du några bra förhandstips bland årets påsköl?

Niklas Josefsson

SVAR: Jo då, årets 13 påsköl på Systemet är inte bara bra, de är överlag högklassiga. Sedan är det ju en fråga om vilka smakpreferenser du föredrar – kryddigt beska, fruktigt friska eller maltigt runda.

Här är tre tips, ett för varje smaksekvens: Pumpvikens Påsköl (Nynäshamns Ångbryggeri) är härligt tallbarrsbesk med lite tjärbrända inslag. Hos Wisby Påsköl (Gotlands Bryggeri) möter frisk fruktsyra mild ljunghonung. Mustigt maltiga Eriksbergs Påsköl (Carlsberg) har en angenäm ton av mörk nougat.

Men det finns som sagt ytterligare tio spännande påsköl, så håll ögonen öppna efter stora påskölstestet – det finns snart på en sajt nära dig.