Gordon Ramsay avslöjar sina bästa knep

1 av 3
NÖJE

Han tjänar miljoner och äger flera lyxrestauranger.

Men själv spenderar helst kändiskocken Gordon Ramsay så lite pengar som möjligt när han går på restaurang.

För Daily Mail avslöjar han sina bästa tips för hur man maxar restaurangbesöket.

1 av 3

Gordon Ramsay, 50, har tidigare sagt att han vägrar låta sina barn ärva hans förmögenhet. Tv-kocken verkar minst sagt lika principfast, för att inte tala om sparsam när det kommer till restaurangbesök.

Ramsay säger sig ha tre gyllene regler när det kommer till att äta på restaurang.

Till att börja med går allt som kallas för ”specialare” bort.

– Specialare är där för att försvinna under kvällen. När de listar tio specialare så är det inte heller särskilt speciellt, säger Gordon Ramsay till Daily Mail.

Han uppmanar även gäster att vara mer kritiska till det som står i menyn.

Kallas något för exempelvis ”världens bästa”, ifrågasätt.

Fynda i vinlistan

Ett fel många gör när det kommer till vinlistan är att de ber om husets, i tron om att det är det billigaste alternativet. Helt fel, enligt Ramsay.

Fråga i stället efter vinlistan över viner med skadade etiketter och sådana som ändå är på väg bort ur sortimentet. Där finns det en hel del fynd att göra.

– Vi är rädda för att prata med en sommelier för du tror att du kommer bli blåst på pengar. Be personen om ett gott glas vin eller god flaska och ge honom ett pris. Och se till att det är under 30 dollar (260 kronor).