Vintips för kannibaler

Kändiskock föreslår rött till människokött

NÖJE

Heter du Hannibal Lecter?

Undrar du vilket vin som passar bäst till människokött?

- Chateau Lafite Rothschild från 1959, säger den amerikanska kändiskocken Babette Ory till nyhetssajten Wireless Flash.

- Vadå, passar inte Chianti?
- Vadå, passar inte Chianti?

Babette Ory ser fram emot premiären av ”Hannibal”, uppföljaren till ”När lammen tystnar”.

Därför ägnar hon sitt senaste vintips åt filmerna om kannibalen Hannibal, spelad av Anthony Hopkins.

Människa smakar bäst grillad

Hon säger bland annat att mänskligt kött troligen smakar bäst grillat eller rostat. När det gäller vinval har hon en tumregel: Försök att matcha åldern på vinet med åldern på den person du äter.

Vad du än gör: Drick inte en Chianti ihop med mänsklig lever, vilket Hannibal Lector själv gjorde.

Babette Ory rekommenderar istället en röd Barolo.

Andreas Alfredsson