Keve Hjelm sjuk - ställer in premiär

NÖJE

Skådespelaren Keve Hjelm tvingades förra veckan genomgå en blodtransfusion på grund av för låga blodvärden. Nu har premiären av ”Påklädaren” på Dramaten fått skjutas upp.

Skådespelaren Keve Hjelm har tvingats genomgå en blodtransfusion.
Foto: MARTINA HUBER
Skådespelaren Keve Hjelm har tvingats genomgå en blodtransfusion.

I lördags skulle pjäsen ”Påklädaren” i regi av Thorsten Flinck ha haft premiär på Dramaten i Stockholm med Keve Hjelm i huvudrollen tillsammans med Jan Malmsjö.

Men premiären har fått skjutas upp på grund av skådespelarens sjukdom.

Fick kramper i underlivet

Keve Hjelm har sedan flera år tillbaka haft prostatacancer. Förra veckan drabbades han av kramper i underlivet och åkte till akuten på Huddinge sjukhus.

Då upptäcktes att han hade väldigt låga blodvärden. Han genomgick bland annat en blodtransfusion och stannade på sjukhuset i en vecka.

- Jag har haft väldigt ont, säger Keve Hjelm.

Han har dessutom gått med en bruten axel i två månader. Frakturen ska enligt läkarna läka av sig själv, men ger fortfarande värk.

Ska vara tillbaka i dag

- Det har varit mycket som har varit påfrestande. Nog stämmer det när man säger ”livet är en kurs i försakelser”. Men nu ska jag försöka klara det här i alla fall, säger Keve Hjelm.

I dag är det meningen att han ska vara tillbaka på Dramaten för repetition. Ny premiär för pjäsen är den 9 mars.

- Jag mår inte fullt bra i dag. Det är väldigt jobbigt dels med de låga blodvärdena, dels med medicinen för prostatacancern. Men jag ska göra mitt bästa, säger Keve Hjelm.

Lisa Abrahamsson