Sparkas för bluffnyhet om Britney Spears

NÖJE

NEW YORK

Två diskjockeys som i sitt radioprogram påstod att Britney Spears omkommit i en bilolycka har fått sparken.

Ägarna till radiostationen KEGL-FM har fått nog av duons "skämt". Spears jurister håller som bäst på och undersöker om de ska stämma stationen.

Aftonbladet den 16 juni.
Aftonbladet den 16 juni.

Keith Kramer och Tony Longo - under beteckningen Kramer & Twitch - gjorde showen Extreme Night Time Radio till en av de mest avlyssnade i Dallasområdet. Men de var beredda att ta till vilka medel som helst för att behålla sin popularitet.

Polisen blev nedringd

De kläckte idén att i direktsändning påstå att Metallicas James Hetfield avlidit. Snabbt insåg duon att det vore ett alltför vågat practical joke eftersom en stor procent av stationens åhörare är hårdrock-fans. I stället beslöt de att välja ut Britney Spears och hennes pojkvän "N Syncs Justin Timberlake till offer.

Deras påstående att Britney omkommit i en bilolycka i Los Angeles och att pojkvännen låg i koma utlöste en enorm reaktion på internet. Polisen och brandkåren i Los Angeles blev nedringda av fansen.

- På grund av saker som ackumulerats över tiden så tror vi att Kramer & Twitch skulle passa bättre någon annanstans, säger Tom Schurr, vice VD för Clear Channel Communications.

Wolfgang Hansson