Eminems turné i Australien hotad

NÖJE

Eminems första turné i Australien är hotad.

Kvinno- och familjeorganisationer försöker få den australiensiska regeringen att neka Eminem visum in i landet.

Eminem – för ful i munnen för Australien?
Foto: AP
Eminem – för ful i munnen för Australien?

Familje- organisationen ”Australian Family Association” anser att den amerikanske rapartisten Eminem exploaterar ungdomar och utsätter dem för våldsbudskap, uppger brittiska BBC.

– Vissa av Eminems budskap, speciellt våldet, det sexuella våldet, hjälper verkligen inte till att minska självmorden och drogmissbruket i landet, säger Bill Muehlenberg från ”Australian Family Association”.

Eminems kriminella förflutna är ett argument organisationen använder sig av i sina försök att få myndigheterna att inte låta artisten komma in i landet. Men Eminems våldsamma, homofobiska och kvinnoförnedrande texter är organisationens huvudargument.

Alla håller emellertid inte med om att Eminem utgör ett hot mot australiens ungdomar.

– Det är ganska naivt och orealistiskt att tro att alla artister och underhållare ska måla världen i rosa, säger Eminems australiske promotor Michael Gudinski.

De australiensiska fansen hoppas nu på att regeringen inte låter sig påverkas av familjeorganisationerna. Planen är att Eminem ska spela i både Sydney och Melbourne i juli.

En talesman för immigrationsmyndigheten i Australien sade att Eminems personlighet och kriminella förflutna kommer att vägas mot underhållningsvärdet såväl som de arbetstillfällen som turnén medför när beslutet om visum ska tas, uppger BBC.

Stina Nygårds