Laguppställningen i vinterns romantik-VM

NÖJE

LONDON

Engelsmännen har blivit världsmästare på romantiska komedier. Nu kommer människorna bakom "Fyra bröllop och en begravning", "Notting Hill" och "Bridget Jones dagbok" med en ny fnissig kärleksexplosion. Puls Jens Peterson for till London för att träffa kärleksparen.

Hugh Grant & Martine McCutcheon

Vilka är de? Han spelar Storbritanniens premiärminister, hon är nyanställda hjälpredan. Komplikation: Han är Storbritanniens premiärminister. CV: Grant är romantisk filmkung, hon har gjort tv ("Eastenders") och musikal ("My fair lady").

Emma Thompson & Alan Rickman

Vilka är de? Hon är syster till Hugh Grant och gift med Rickman. Komplikation: Hans underlydande (Heike Makatsch) stöter hårt på honom och han verkar frestad. CV: Båda har gjort allt från komedi till kostymdrama och action. Han är hotfull i Harry Potter bl a.

Colin Firth & Lucia Moniz

Vilka är de? Han är författaren som flytt till Provence för att skriva, hon är städerskan som ser till hans stuga. Komplikation: Han pratar bara engelska, hon enbart portugisiska. CV: Han har gjort bl a "Bridget Jones dagbok" och "Stolthet och fördom", hon har gjort cd och portugisisk tv.

Keira Knightley & Andrew Lincoln

Vilka är de? Hon är nygift med Peter (Chiwetel Ejiofor), han är brudgummens bäste kompis. Komplikation: Han håller distans till henne. Hon tror det beror på att han ogillar henne. CV: Hon har gjort"Pirates of the Caribbean" och "Skruva den som Beckham", han bl a "The jury" och "Human traffic".

Liam Neeson & Thomas Sangster

Vilka är de? Neeson är nybliven änkling och plastpappa till 11-årige Sangster. Komplikation: Han försöker trösta pojken som han tror är förkrossad över moderns död. Men olycklig kärlek är också hjärtekrossande. CV: Neeson allt från "Gangs of New York" till "Star wars", Sangster har gjort mycket tv för BBC.

Laura Linney och Rodrigo Santoro

Vilka är de? Arbetskamrater på Rickmans företag, båda dragna till varandra. Komplikation: Ingen vågar ta första steget, och hon känner ansvar för att ta hand om en annan människa. CV: Linney är just nu med i "Mystic river" på bio, är också bra i "Truman show" och "You can count on me", brasilianaren Santoro bl a "Behind the sun" och "Charlies änglar 2".

Bill Nighy & Gregor Fisher

Vilka är de? En rocksångare och hans manager. Komplikation: Rockstjärnan strör cynismer omkring sig i jakten på ännu en stund i rampljuset, managern försöker stå vid hans sida genom alla stormar. CV: Nighy hade Helena Bergström som bitchig flickvän i "Still crazy" och är också kul i "Lucky break" och "Blow dry", Fisher har gjort mycket tv och "To kill a priest".

Kris Marshall & Elisha Cuthbert

Vilka är de? Han är ung hopplös engelsman, hon ung sexig amerikanska. Komplikation: Han tror att om han åker till amerikanska landsbygden kommer han att få ligga med massa tjejer som tycker brittiskt är gulligt. CV: Marshall är med i "Four feathers" och "Iris", Cuthbert är Kim Bauer i tv-spänningen "24".

Martin Freeman & Joanna Page

Vilka är de? Stand-ins för filmstjärnor, möts under ljussättningen till rätt porriga älskogsscener. Komplikation: De konverserar artigt men har svårt att träffas privat. CV: Han är en av de vettiga i "The Office", hon är med i "From hell" och Mike Figgis "Fröken Julie”.

Två vilda kort:

Billy Bob Thornton

Vem är han? USA:s president. Komplikation: Han försöker köra över britterna. CV: Senast "Intolerable cruelty", också "Sling blade" och "Monsters ball".

Rowan Atkinson

Vem är han? Rätt påfrestande expedit i juveldisk. Komplikation: Det tar väldigt lång tid att slå in hemliga paket. Tillsammans med Richard Curtis har han gjort "Not the nine o´clock news", "Svarte orm", "Mr Bean", "En lång en" och "Fyra bröllop".