Matprofilen steker Uggla

Häcklad Mannerström gör egen Uggla-rätt - "en slemmig bläckfisk"

1 av 2
NÖJE

Magnus Uggla häcklar Leif Mannerström och andra Göteborgskändisar i sin nya show.

Nu går tv-kocken till motattack - genom att göra en Magnus Uggla-rätt.

- Den ska bestå av krum, bitter, storkäftad och slemmig bläckfisk, säger han.

Leif Mannerström, 64, rör i grytorna i sitt kök utanför Göteborg.

I tankarna har han Magnus Uggla.

- Jag tror att man måste slänga på lite friterat änglahår också. Eller ett stort svart hår av selleri, säger Mannerström.

- Sen ska vi ha en reducerad smörsås med lite Campari i. En aning bitter ska den ju vara.

Leif Mannerström har nyss fått veta att han är en av de många Göteborgsprofiler som hånas i Magnus Ugglas nya show i Göteborg.

I låten "Goa gubbar" sjunger Uggla att den kände krögaren och tv-kocken "dränks i oförtjänt beröm".

Vässer knivarna...

Men Mannerström låter sig inte nedslås. Han vässar köksknivarna.

- Jag får mycket beröm och tycker att jag förtjänar det. Nu ska jag göra en god men lite elak Uggla-rätt.

Matverket ska påminna om den 50-årige artisten både i smaken och till utseendet.

- Blir den lyckad så ska jag ha den på menyn så länge Uggla kör sin show. Han är själv välkommen dit för att äta sin lilla skapelse.

Men kocken kan inte garantera att Magnus Uggla blir mätt.

"Minifigur"

- Eftersom han är en minifigur så kommer rätten bara att vara en liten smakbit. Han räcker inte till för mer än så.

Även Harald Treutiger häcklas i "Goa gubbar". Uggla kallar honom "uppblåst pösmunk" och frågar sig om hans ego får plats på Ullevi.

Treutiger lyssnar intresserat när Aftonbladet läser upp texten för honom.

- Vad ska man säga?, skrattar han.

- Jag tror knappt att mitt ego får plats i en tändsticksask. Men har Uggla den bilden så får han självklart leka med den.

Uggla gick i går inte att nå för en kommentar.

- Han har stängt av mobilen, säger hans presskontakt Sofia Stenlund.

Vet du om Magnus Uggla gillar bläckfisk?

- Jag har ingen aning.

Fredrik Svedjetun