Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Drottningar och floppar

aftonbladet.se:s stilexpert sätter plus på nattens Oscar-blåsor

Glitter och glamour.

När Oscarsgalan går av stapeln vet vi att det handlar om att stråla ikapp med stjärnorna.

Vem blev galans drottning och vem stod för största floppen? aftonbladet.se:s stilexpert Ida Lithell har undersökt saken.

Se klänningarna här Stjärnorna glänste på galan

Beyoncé

Välsvarvat i Giorgio Armani. Designern Naeem Khan menar att en av årets trender är den enaxlade klänningen.

Här kommer Beyoncé ganska nära.

Fina linjer, böljande släp och en uppvisning i detaljarbete.

 

 

Helen Mirren

Juveler från Chopard och en pampig kroppsstrumpa från Christian Lacroix. Helen Mirren kan sin glamour. Och det börjar bra med ett bedårande liv. Men sedan händer någonting. Mönster, material och form förslappas totalt. Först när Mirren snurrar återupptas den bedårande linjen.

Cate Blanchett

Blanchett i smycken från Lorraine Schwartz och en Swarovskismyckad skrud från Giorgio Armani privé. Det är bara att kapitulera, den enaxlade klänningenstrenden håller i sig. Återhållsamt med blygsamt och klädsamt skryt.

 

Penelope Cruz

Cruz har hoppat i ett magiskt och flådigt Versaceverk i siden. Helt klart en av galans mest uppseendeväckande kreationer. Från en stram silhuett till en galet vild. Underbart när fantasin får fritt spelrum.

 

 

Meryl Streep

Streep i Prada. Såklart. Men det krävs mer än två namn för att få till det. Som om hon glömt att svida om efter karateträningen och bara hängt på sig det hon hittat på vägen.

 

 

Jennifer Hudson

Oscarsvinnaren Hudson glammar med en mundering från Oscar de la Renta och smycken från Fred Leighton. Men det rimmar illa. En märkligt kort, rymdinspirerad jacka och fickor i klänningen. Har ingen sagt till Hudson att det är hands up som gäller på galan? Vi vill se vinkande händer.

 

Jennifer Lopez

Lopez i smycken från Lorraine Schwartz och en dress från Marchesa som får oss att undra om det är någonting hon försöker dölja. En ekipering som skulle fått Weimartidens dekadensmadame och depravationens prästinna Anita Berber att bli grön av avundsjuka.

 

Anne Hathaway

Hathaway sveper in i en Valentinoblåsa med smycken från Van Cleef & Arpels. Och hon är helt rätt ute då våren går i vitt, romantik och spetsar. Tyvärr förstörs helhetsintrycket av två vulgorosetter (en fram och en bak). Har vi inte sett nog av dem?

 

Keisha Whitaker

Här har Georges Chakra varit framme och planterat blommor medan Lorraine Schwartz lämnat smyckespår efter sig. Förnedrande fult. Kan det bli värre? Hon borde ha lyssnat till Chanel som sagt det så bra: "Enkelhet är nyckeln till all elegans".

 

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet