Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Markus Larsson
Startsidan / Nöjesbladet

Highlights ny joker i schlagern

Highlights tar steget från Dansbandskampen till Melodifestivalen.   Highlights tar steget från Dansbandskampen till Melodifestivalen.

Dansbandet Highlights blir nästa överraskning i Melodifestivalen.

Enligt Nöjesbladets källor framför de webbjokerbidraget ”Come and get me now”.

– Då skulle jag bli överlycklig, säger bandets kapellmästare Tommy Gustafsson.

Highlights sångare Andreas Wistrand har längtat efter att få delta i Melodi­festivalen.   Highlights sångare Andreas Wistrand har längtat efter att få delta i Melodi­festivalen. Foto: URBAN ANDERSSON

I två år har Highlights medverkat i ”Dansbandskampen” och senast hyllades de förbehållslöst av programmets jury. Särskilt imponerad var jurymedlemmen Thomas Deutgen av sångaren Andreas Wistrands charm.

– Förra året blev Henrik Strömberg i Scotts dansbandshingst. Men nu blir det trångt i hagen för nu kommer du, sa han.

Tittarna röstade inte vidare bandet då men Thomas Deutgen verkar få rätt ändå. Enligt väl initierade källor kommer Highlights att, precis som Scotts förra året, valsa rakt in i schlagern.

I kväll väntas Christer Björkman gästa ”Dansbandskampen” och tillkännage att orkestern från Norrköping ställer upp med bidraget ”Come and get me now”. Låten röstades fram i tävlingen Webbjokern och är skriven av Mia Terngård och Stefan Lebert.

Har varit sugen länge

Sångaren Andreas Wistrand, som 2003 medverkade i ”Fame factory”, har tidigare berättat om sin längtan efter att tävla i Melodifestivalen.

– Jag vill ju komma till Melodifestivalen och vi jobbar jättemycket med att få in Highlights, eller mig själv i schlagern, har han sagt i medier.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet